DDD - dont drink and drive!

Det var temat på skoldagen. Fick gå runt på lite olika "stationer" och göra massa saker. Bla sitta i en bil som snurra runt och sen ta sig ut när man hänger upp och ner. Ja, jag tyckte det va läskigt.. Fick tyvärr inga jättebra bilder under dagen..

Förövrigt har jag kommit fram till att jag har sjukt mycket skolplugg framför mig.
- FEprov
- Eng test
- Friskvårdsprov
- Eng nationella
- Eng grammatik prov
- Biologi uppsats

nåt jag glömt?

Promenad längs Gron

Om ni inte varit där nån gång i år så tipsar jag om det. De har fixat lite mysiga vägar vid Gronbadet. Riktigt mysigt att gå skogspromenad där, vilket jag och grannen gjorde ikväll.



skulle sett dubbelt så mysigt ut om jag hade nån att pussa där..


mysiga stunder..

28e april.

Engelska nationella - Writing, check! Underbar känsla att ha det gjort. Mindre skön känsla när jag tänker på att det nog inte blev så bra.. Jaja. Nu har jag bara massa andra prov framför mig.. Usch. Jag känner inte alls för att plugga just nu, och det tänker jag inte göra heller. Helt slut är jag. Imorn blir det inga lektioner i alla fall.. DDD - dont drink and drive dag i skolan för alla 2or. Kanske blir skoj, eller intressant åtminstonde..

Smile, eller gör en grimage eller nåt..

Dagens..

Dagens roligaste lektion: Geografin. Åtminstonde när vi skulle komma fram till det bästa transportsättet för olika varor och saker. Almina, Mirjam och jag var lite flumma och valde bla luftballongstransport åt kossor och åsnetransport åt emigranter. Haha!

Dagens godaste mat: Min sallad. Bestod av gurka, salladsblad, paprika, majs, fetaost, knaperstekta baicon, och min egengjorda currydressing. Mums!

Dagens motion: Joggingrunda. Tog mig en sväng runt Hårstorp. Man får ju passa på när vädret tillåter. Riktigt härligt!

Busy weekend!

Inte haft tid med bloggen i helgen riktigt. Och orkar inte berätta så mycket om helgen nu heller för jag måste sova.. Men jag har i alla fall haft fullt upp. Lite kort: Häng med Veronica, fix i trädgården, 125årsfest i mammas barndomskyrka, träffa kusinerna, skriva uppsats, Häng i Lkpg..

bjuder på lite vårbilder.




Erik Hassle - Hurtful


Glass i parken

Underbart väder för en glass i bruksparken, och så fick det också bli!




Nu har min moster från Norrland kommit på besök,
och hon ska sova i mitt rum, så jag måste göra nåt ikväll! Tips? :)

Sandaletter!

Jag vill köpa mig ett par. Vet inte riktigt hur dom ska se ut än. Men om ekonomin tillåter så blir det nog ett par nästa gång jag besöker staden..


Eller så kör jag på ett par av dessa, dom är Antons favorit!

Vårvärme!

Slapp dag i skolan idag.
- Idrottslektion (som jag inte kunde delta på pga min höft..)
- Svenskalektion, varade i ca 30 min.
Sen skulle jag haft Företagsekonomi prov också, men det fick jag hoppa över eftersom jag missat ett kapitel då vi va i Egypten. Får plugga på det hemma och göra provet när jag känner mig redo.

Blev att steka ute så fort jag kom hem. Gjorde mig lite fruktsallad. Favoriterna är kiwi och vindruvor. Senare gjorde jag en liten picknick åt mamma och mig. Riktigt gott!


Polis polis potatisgris!

Telefonsamtal med en kvinna från uppsala polis.
Jag har levt lite galet i helgen.. så hon fick ta snacket med mig!


Nej, nu skojar jag med er. Det första hon sa va att jag inte gjort något fel! Men jag va tydligen med på nån dator de omhändertagit (min mail eller nån annan typ av fakta.. Det betyder inte att jag snackat med den personen, men datorer fungerar ju så att de registrerar alla uppgifter som den möter så fort man är inne och surfar.) Hur som helst.. Hon ville kolla så att jag inte varit med om några hot eller andra trakaserier via internet. Det är tydligen en man som är i farten och hotar folk på msn och så vidare. Men jag har klarat mig undan, så efter att hon fått min mail adress och tagit snacket med pappa (som va tvungen att veta lite vad hon sysslade med) så sa vi hejdå. Alltid lika kul att prata med polisen! Och jag är glad om jag kan hjälpa till! :D

Studiedag!

Blev att leka frisör åt Emilia igår kväll. Sen drog vi till Ant, Hugge och Forsner och kollade lite film.
Studiedagen har börjat och jag har redan pluggat lite ekonomi. Har prov imorn så jag kände mig duktig. Fick lite panik sen när Niklas skrev vilka kapitel provet är på och insåg att jag bara pluggat lite på ett utav dom. Det sista kapitlet har jag inte ens börjat med, dom gjorde väl det när jag va i Egypten.. För jag har ju inte ens haft nån Fe lektion på en månad ca, så ja, hoppas att jag kanske inte behöver göra provet imorn.. Han kan ju inte räkna med att jag kan nåt som jag inte gått igenom!?

Jaja.. Ska skriva lite på mitt friskvårdsarbete också.. Det ska vara klart den här veckan, och jag har precis börjat. Good luck Magda!

i need something..

Vad jag egentligen behöver är att rensa tankarna. Jag lägger ner allt för mycket kraft på massa onödiga funderingar just nu. Sluta upp med det Magda. Jag orkar inte det faktist.

tisdag

Yoyoyo! Whats up?
seg dag.
riktigt nice med studiedag imorn.
måste plugga massa dock,
mindre nice.
häng ikväll?
får väl se lite vad folket säger..

Skulle kunna tänka mig lite mer sol igen förövrigt, Tack!

På håret!

Idag var vi på besök på På håret med friskvården. Det kom som en glad överraskning! Dom fixade iordning allas hår och berättade om lite olika produkter. Riktigt trevlig och kul friskvårdslektion. Annars hade jag 3,5 timmars hål idag som jag spenderade vid en dator för att skriva på mitt friskvårdsarbete. Gick ganska bra tills jag skulle avsluta och glömde spara. Bra gjort Magda. Bara att börja om från början..

Nöjd med vädret i alla fall, fortsätt så!


stylade och klara, ursäkta minerna..

Marielles stora dag!


Grattis Marielle!
Ännu en artonåring har vi nu ibland oss. Vill att det ska bli min tur snart..

Den där jeansjackan

Är riktigt sugen på att köpa mig en jeansjacka, men frågan är vart jag kan hitta den snyggaste/billigaste!?
Den här snyggingen kommer från Gina Tricot och kostar endast 299 kr. Men eftersom att den kommer från Gina så lär väl typ alla ha en sån.. Nån som vet nån annan affär med liknande jacka? :)


18års fest!

Igår, fredag, var det party. Emilia, Marielle och Caroline skulle fira deras 18 år. Först träffades vi tjejor hemma hos Marielle för att käka lite mat. Det blev taccos, och som efterrätt blev det pellefjant (som jag va med och baka) och kladdkaka. Mums!
Vid 9 drog vi oss mot golfladan. Polisen kom förbi och några av oss blev lite nervösa och svängde av vägen. Polisen åkte då fram till dom och fråga vart dom var påväg eftersom dom gick mot ett industriområde. Dom svarade att dom var ifrån stan och inte hittade här. Haha, bra räddning där tjejer.
Det kom ganska mycket folk till golfladan och det vart en lyckad fest, tycker jag iaf :)

bilder kanske dyker upp nånstans..


Torsdag, första dagen i skolan..

.. på ett bra tag!

Hade inte en så värst jobbig skoldag idag. Var ju projekt mässa i skolan så vi fick gå runt och kolla lite vad alla treor sysslat med. Efter skolan blev det att göra lite ärenden på centrum tillsammans med Veronica, Marielle, Emilia och Hajdi.
Verre, jag och Marielle följde med Emilia hem och tillsammans kollade vi lite grejer tills imorn. Marielle va inte kvar så länge, och när hon gått så bakade vi lite.
Sen blev det en sväng till soloteket. Emilia och verre ville sola ikapp mig lite så jag följde med dom dit. (solade inte själv) Sen drog vi hem till mig där vi gjorde lite mat och sen fixa lite mer inför imorn, för då smäller det! Emilias, Marielles och Carolines 18 års party!!

Borta bra, men hemma bäst?


Hemma från Egypten nu, för alla er som missat det.
Vet inte riktigt om jag kan hålla med det där talesättet "borta bra men hemma bäst"..
Visst är det många saker som det är skönt att komma hem till och speciellt att träffa alla underbara vänner. Men uj vad jag saknar det där stället, redan..

Kan ju försöka berätta lite kort vad vi gjorde där..
Tidigt i vistelsen i Hurghada var vi ute med buss på en resa som Appollo höll i. Vi åkte runt i staden och reseguiden berättade lite vad vi såg och vi stannade till på några ställen. Dels vid en butik som sålde papyrus tavlor och cotton house, eller vad det hette, där de sålde bla fina badlakan. Vi stannade också vid Marinan där det var underbar utsikt ut över vattnet och där låg fina båtar. Vi åt jätte god glass och sen åkte vi hem igen.

En annan dag åkte vi med buss till Luxor, en stad som ligger intill Nilen. Där besökte vi Konungarnas dal som är stället där de begravde alla kungar i Egypten förr. Det bestod av kullar/berg och massvis med sand och i "kullarna" så fanns där långa gångar in till de olika gravarna. upp mot 30 gravar eller nåt var det samanlagt, och vi gick in i tre utav dem. 40 grader var det där i dalen och det var riktigt svettigt som jag skrev i inlägget nedanför.
Vi åkte med båt över Nilen också och det va fint, inte vattnet dock.. Vi var till nåt tempel också.. men jag kommer inte ihåg så mycket av det guiderna berätta.. Historia är inte min grej.

Jag kommer inte ihåg när vi gjorde de olika sakerna, men en dag var vi ute med båt och snorkla också. Vi åkte till tre olika snorkelställen och kollade på bla Nemo fiskar. Riktigt fint och en cool känsla att simma bland dessa vackra fiskar! Två delfiner hann vi också med att se. Underbart.

Sen har vi ridit kamel också, eller dromedarer kanske man borde säga. Vi åkte mini buss ut till "öknen" och red runt till solnedgången. Sen drack vi te och det röktes vattenpipa.

Just nu kan jag inte komma på mer särskilda utflykter vi gjorde, va säkert nåt mer.. men vi va iaf inne i Sekalla (stavning?) några kvällar med vår nya vän Bono. Där shoppades det lite armband, sandaler till Hilda och badlakan mm. Och så blev det lite café häng. Mysigt ställe faktist.

Men den mesta tiden spenderades dock på stranden eller vid poolen. Underbart väder, verkligen!

Bilder kommer dyka upp i min bilddagbok tror jag nog så småning om..

Hello Sweden!

Nu har Hilda och jag hittat hit till ett internetcafe har pa hotellet, dar vi har bott i en vecka nu.

Giftun Azur Resort heter hotellet och det ligger i Hurghada har i Egypten. Vadret har varit toppen alla dagar och det ar riktigt harligt att svalka sig i Roda havet! Vi har bla akt runt med buss har i Hurghada och kollat i lite affarer, vi har varit pa utflykt till ett stalle vid Nilen dar vi gatt i 40 graders varme i kungarnas dal och kollat pa massa gravar. Dar kunde man tala om svettigt.. Och sjalvklart har vi badat och solat en hel del. Forutom de dagar vi i familjen fatt statt ut med magsjuka och lite sant dar otrevligt..

Nu har jag inte rad att skriva mer har, men jag kanske kan komma in nan mer dag den kommande veckan, annars ses vi hemma i Sverige igen pa nasta tisdag.. vi kommer komma hem kl 8 pa tisdagskvallen tror jag. Bilder dyker upp da med..

Puss och kram till alla!

RSS 2.0