MaMaMa i Götet

Precis uppkommen ur badet. Jag tog mig en timmas promenad imorse, det va skönt! Tänkte berätta lite kort om vår tripp till Göteborg..

I tisdags blev det tidig uppgång ur sängen. Käka lite frukost och packa ihop det sista. Sen hämtade pappa och jag Marielle och Malin så åkte vi till Linköping. Där ifrån skulle Bus4you ta oss till Gbg. Riktigt bra buss kan jag säga, den rekomenderar jag starkt! Sittplatserna var som fotöljer och det var riktigt skönt. Resan tog nåt runt 3-4 timmar med stop i jönköping och borås.
Väl framme i Göteborg tog vi en spårvagn som skulle ta oss till Malins brors lägenhet där vi bodde under veckan. Fick sitta utanför lägenheten och käka våra medtagna matsäckar innan vi fick nyckeln. Efter att vi packat upp det mesta gick vi ner till ica för att inhandla lite mat. Blev potatisklyftor i ugn och korv till middag, riktigt gott och mysigt.

På onsdagen var det dags för Liseberg, (andra besöket för mig och tredje gången för marielle). Grymt mycket folk var det, 1 timme och 10 minuters köer. Hatar kö.. Jaja. det gick bra i alla fall och vi kunde bocka av nästan alla åkattraktioner. Vi var kvar på Liseberg ända från att dom öppna vid kl 11 tills dom stängde kl 10. Då gick vi en sväng på avenyn. Hade tänkt sätta oss nånstans men efter lite ragg från 25+are och lite velande så bestämde vi oss för att åka tillbaka till lägenheten.

Torsdagen blev det shopping. Hade inte planerat att köpa så mycket, då jag egentligen är pank, men det blev lite ändå. Kanske kommer bild senare. Vi käkade pasta och sallads-buffé och sen åkte vi tillbaka till lägenheten. Packade klart det sista, sen åkte vi till stationen. Blev lite smått stressat men vi han precis lagom till bussen. Kom fram till Linköping nångång vid 9 och så tog vi pendeln till stan där Marielles mamma hämtade oss.
Bra dagar helt enkelt!







mer bilder kommer förmodligen upp på bilddagboken..

Släktträff i Åby

Idag åkte jag, mamma, pappa och Daniel till Åby för att träffa lite av släkten. Där blev det fika, minigolfstävling, glass på Halvars och grillning. Mycket gott och mycket trevligt. Är lite seg nu dock, så jag bjuder inte på nåt längre inlägg. Men här får ni fyra bilder från dagen.




jag var väldigt fokuserad när jag körde minigolf som ni ser..




 


Hagaklassen, ett kärt minne

Åkte till Norrköping igår som sagt. På bussen mötte jag Anne som också skulle in till stan. Vi gick en sväng till makeup-store innan Alexander kom. Vi två blev sen hämtade av Matilda som skjutsade oss till Linnea. Efter att vi snackat ett tag bestämde vi oss för att åka och käka pizza, och så blev det också. Åkte tillbaka till Linnea efter det, och då kom Jakob också. Jättetrevligt var det att få prata med alla vilket jag inte gjort på väldigt länge. Vi kollade filmer och sen va det dags att skjutsa hem Alex till Krokek.
När vi tjejer kom hem till Linnea igen blev det mer prat så vi kom inte i sängs fören klockan var skapligt mycket. Gick upp vid 10-11 nån gång och sen skjutsade Matilda mig till bussen som jag skulle åka hem med. Blev lite stressigt och trodde att jag skulle missa den, men jag hann!

Senare idag kom Malin hem till mig och vi planerade lite inför Göteborgstrippen som vi ska ha nästa vecka. Bussbiljetter är klara, så vi blir där tis-tor. Liseberg är planerat, det kommer nog bli jättekul!
Nu har jag precis kommit in efter en promenad som malin och jag tog för att kolla läget nere på centrum där Arvingarna (eller nåt) spelade. Ganska mycket folk, dock 40+ så det va inget för oss.. Haha.. Blir nog sängen nu. Släktträff imorn. Pussss


Ett kort på Linnea och Matilda från förra året eller nåt..


Valkyria!

´
















Filmen Valkyria, med Tom Cruise, är en film jag tycker att alla borde se! 
Den visar att inte alla tyskar var på Hitlers sida. Och föresten, dom som påstår att förintelsen och allt därikring aldrig har hänt, förstår jag mig inte på..


Rubriker...

En sån här dag har jag svårt med att komma på nån bra rubrik. För idag har jag inte så mycket att skriva om.. Var ute på promenad nyss med Sara och Doris-vovven. Vi gick ända till Viggestorp, i detta väder. Sara skulle vattna blommorna hos hennes farmor o farfar. Vi käka lite glass där också, sen var det bara att vända hem igen.

 
 
Hade på mig mina nya shorts som jag köpte i Göteborg. Inte jättevarmt i detta väder..

Rejmyremarknaden!

Idag åkte jag och syster med mamma och pappa till rejmyre för att kolla in marknaden. Eftersom det är min namnsdag idag så ville mamma vara snäll och köpa nåt åt mig, så det blev en plånbok, vilket jag var i behov av! Shoppades några fler saker till familjen också, plus några remmar såklart.

Lite senare cyklade jag och Marielle till bönnern för att bada, men då började vädret bli lite gråare så vi stannade inte jättelänge, men det var trevligt så länge det varade!
Blev att klippa gräsmattan nu när jag kom hem. Duktigt magda! Och nu vet jag inte vad som återstår av Magdalena-dagen..


Klippte remmarna i småbitar och la dom i en skål. Sött va!?

times like these

det gör inget om du skulle vilja höra av dig nångång,
jag tar inte illa upp av det eller så..
men det är bara om du känner för det...

för jag orkar inte försöka mer.

Föresten så är det min namnsdag idag!


LINUS HEDMAN.

Jag säger bara en sak, vilken kille!

Fika är aldrig fel

Idag träffade jag Elin, Agnes och Anne. Vi gick ner till centrum, i regnet. När vi äntligen kommit fram, blöta och kalla, så hade ju P2 semesterstängt. Men kristallen var öppet som tur var, så det blev kladdkaka där för min del.
Alla var vi lite smått party sugna så vi får se till att styra upp nån fest snart tycker jag!



Agnes hade med sig kamera, så jag tvingade henna att skicka bilderna till mig :)

kläder <3

Här får ni en bild på det jag shoppade när mamma och jag var i Linköping förra veckan.


allt var på rea!

Långhelg i Göteborg

I torsdags vid kl 4 var vi, familjen, äntligen iväg mot Göteborg. Vi stannade på vägen och fikade så framme i Göteborg var vi inte förens framåt kvällen. Vi bodde hemma hos en familj som vi känner.

På fredagen var vi uppe kl 10 och så åkte vi iväg till Liseberg. Där träffade vi familjen Widgrens som vi umgicks med under dagen. Åkte nästan alla karuseller, Hilda och jag gick även in i spökhuset. Vi högg tag i ett gäng på 4 tjejer som vi hade sällskap med där inne, och när jag blev som räddast så klängde jag mig fast vid en av dom, en som jag aldrig träffat tidigare. Jaja, hon förstog att jag va rädd.. Jag hade skapligt ont i halsen efter, och min röst är fortfarande lite hes efter allt skrik på Liseberg.

På lördagen var det shopping som gällde. Inhandlades bara ett par shorts för min del dock. Vi hann med att gå på ett museum också, vilket man inte gör allt för ofta. På lördagskvällen var det kräftskiva hemma i huset, riktigt gott med havskräftor!

På söndagmorgon var det dags att åka hem, men vi kunde inte låta bli att stanna till på lite outlets på vägen hem. Shoppades en hel del, inte så jätte mycket åt mig den gången heller, men det va riktigt härligt med alla billiga märkeskläder. Kom hem igår kväll, och vi stannade förbi hos farmor och åt lite kvällsfika innan vi kom hem hit.

Idag har jag mest slappat, det behövdes efter en långhelg i Göteborg!
Mer bilder finns på bilddagboken..

Put some love into it

Vädret är toppen. Perfekt för morgonpromenad som jag gick på en timma. Perfekt för att plocka vinbär som jag gjorde, blev 1 liter. Perfekt för mer promenering med mor min. Och perfekt för att baka och äta våra vinbärskakor! Nu får vi vänta och se hur länge det varar..


Hem ljuva hem

Hemkommen från Göteborg nu. Mer uppdatering kommer imorn. Mer bilder också. Sova nu, kanske upp och springa imorn.. Sånt som märks! Vill hitta på massa kul nu i veckan.. Förslag?


Peuuuh.

Är precis hemkommen från en 45 minuters promenad. Kändes bra. Nu är det packning som står på schemat och så ska vi väl hinna äta lite innan vi drar oss mot Göteborg. Blir kvar där till på söndag och så kanske vi gör nåt mer på hemvägen, vilket betyder att jag kanske inte är hemma förens mån-tis nån gång.

Igårkväll gick jag till Petter, där kollade vi, Alisa och Niklas på film. När jag kom hem fick jag lite besök och det var ju trevligt.. Långa samtal på msn gjorde att jag inte kom i säng fören kl 3 ca. Men jag får väl sova i bilen på vägen till Götet.

Ha det bra här hemma så hörs vi när jag kommer hem :)


Magdalena i blåbärsskogen

Imorse kom Daniel hit på besök, var trevligt att se att han lever. Haha. När han åkt igen så blev jag sugen på blåbär. Jag fick med mig grannen och vi gick till gron för att plocka oss lite. Får se om mamma och jag orkar baka blåbärsmuffins nu eller nåt sånt gott :)
Skulle ju åkt till Krokek ikväll egentligen, men vi bestämde oss för att ses nån gång nästa vecka i stället. Blir säkert bra.

blåbär är både gott och nyttigt


blev lite blå om fingrarna dock..

Vollybolly

Dagens dag: Klippt gräsmattan, ränsat bort brännässlor (som var 1,5 meter långa), solat (under de få stunder som solen va framme), Spelat volleyboll med lite folk vid Bergska.


mer bilder kan dyka upp på bilddagboken så småning om..

Det blev en dag i parken

Malin och jag hade lite picknick i Vibjörnsparken idag. Lite senare åt vi grillat hemma hos mig och sen kom även Sara. Spelade lite spel och sen så skjutsade pappa och jag hem Malin. På tillbakavägen var det min tur att köra, och det va en galen åktur. Men men, jag blir väl bra på att köra nån gång framöver :)




promenerande

Ikväll följde Hilda och jag med mamma och pappa till Bönnergården för att hjälpa dom med cafét. När vi kommit hem igen så gick jag och syster till gron för att ta lite fina kort, bilder kanske dyker upp senare. Åt en jättegod fruktsallad med vaniljyoghurt när vi kom hem, med jordgubbar, kiwi, banan och persika. riktigt gott!


Städtanten

Ända från kl 1 till 5 igår, och sen lite mer på kvällen, höll jag på att städa badrummet här hemma. Jag gjorde klart det sista idag, och nu glänser det där inne. Det som gjordes var:

- Torka av badkar, skåp, handfat, toalett m.m.
- Ställa iordning duschtvålar m.m.
- Rensa bland våra smycken och hänga upp i ordning.
- Tvätta av spegeln
- Rensa ur gammla necessärer
- Städa toaletten
- Städa kattlådan
- Damsuga hela golvet
- Rensa ur båda skåpen och ställa iordning
- Damma av skåp, ljuslyktor, rör m.m.
- plus lite mer småsaker..


 

It's only you I think about

Igår blev det en sväng till staden Norrköping som sagt. Träffade Matilda och Alexander, vilket jag inte gjort på ett antal månader. Vi fikade, Sara va också med. När vi suttit och pratat ett tag åkte Alex och Matilda hem. Sara och jag gick för att lyssna på banden som spela, men just då va det något metal band, och vi kände  att vi inte passade in där riktigt, så vi gick och tog en glass på mcdonken. Lite senare var det nån tjej som sjöng och spelade gitarr, det va lite bättre. Och kl 10 var det Salem al fakri som spelade, det lät riktigt bra! Vi fick skjuts hem av Robie efteråt, Tack för skjutsen än en gång.


Here comes the sun

Eller han tittade fram en stund imorse i alla fall.
Jag sprang en runda på 6 km ca och då va det dags för solen att skina. Jättevarm och trött blev jag, men skönt att få springa av sig lite! Nu blir det snart Norrköping och fika lite med gamla bekanta från min förra klass. Efter det blir det att lyssna på lite band i stan (?) med Sara och fler. Salem al fakir skulle spela har jag hört. Det blir säkert toppen!

Den 9e Juli

Idag kom Elin hit efter jobbet på Storängsgården. Va ett tag sen jag träffade henne, (om man räknar bort alisas 18års fest..) Vi lagade mat ihop, kollade skolkataloger, snackade skit och åt lite fika. Mamma ville så gärna fira att hon äntligen har fått semester. Haha.
Nu ska jag iväg till Netto.


hittade en lite småsöt bild sådär..

Med en häcksax i handen

Helt galen. Men otroligt duktig. Det har jag varit nu på eftermiddagen. Och helt slut är jag. Vilka armmuskler hon har, wow! Jag ställde upp att klippa våran taggbuske som är här utanför mitt fönster. Den spretade åt alla håll, men nu har jag fått lite fason på den. Jag nådde inte längst upp/bak, så det får pappa ta lite senare..

Västerviksplanerna krånglade, så Veronica och jag bestämde oss för att skippa den trippen i helgen. Blir kvar i Finspång alltså. Så vad händer här? :)


jag älskar dig så mycket att jag hatar mig..

bra rubrik.

Tänkte väl berätta lite om sjukhusbesöket jag var på igår, för er som oroade er så..
Gick upp halv 6 på morgonen för att åka med en buss som gick halv 7 ifrån centrum. Mamma följde med mig. När vi kom fram till sjukhuset fick jag först göra massa hörseltester, tog ca 40 minuter. Sen skulle vi vänta på doktorn i en och en halv timma, så då gick vi ut på en promenad, köpte lite jordgubbar.
Inne hos doktorn kom vi fram till att hålet hade läkt. Vilket betyder att jag inte behöver göra någon operation! När jag gått ut ur rummet var jag både glad och irriterad. Jätteskönt att jag slipper den där jobbiga operationen, men samtidigt så vet jag att jag kommer få problem med det igen. Min trumhinna är så skapligt tunn och ärrig så den lär det gå hål på snart igen, och då sitter jag där. När jag var runt 10 år hade jag ett hål som inte läkte under ett års tid. Fick tid för operation, men samma sak den gången, hålet hade läkt...
Kan dom inte bara ge mig en ny så jag slipper tänka på det mer eller!? och så måste jag ju vara försiktig när jag badar också, jag ska ha fetvadd i örat om jag måste doppa huvudet liksom. Skit kul att behöva tänka på det hela tiden.
Aja, jag slipper gå med bandage runt huvet i en vecka iaf. Lite tummen upp!

Föresten så va jag lite hurtig idag igen. Promenad runt Gron imorse :)

Hurtiga klubben

Idag var jag riktigt duktig och gick upp kl 9. Bror och jag skulle gå ut och springa, men jag fick ont i höften (igen) så det blev att gå en rask promenad istället. 4,4 km tror jag   (Y)


Söndagen den 5e juli

Grillning, klippa gräset, plocka vinbär.. En riktig sommardag har det varit här hemma hos familjen Sandström, trots det lite gråa vädret.
Igår var det Alisas 18års fest minsann. Va hemma hos Emilia innan och gjorde iordning oss, sen va det party på ekmanska hela natten lång. Riktigt kul va det måste jag säga. Åkte med till norrköping som lite sälskap för att hämta hem lite folk. va också trevligt... typ.. Bilder kanske dyker upp nånstans, det är sånt som märks! Slappa idag förmodligen. Men först baka!

Älskade rea!

Jag bara älskar att shoppa när det är rea.
Detta var det som inhandlades i Lkpg:



Body 64,50:- Gina tricot
Trosor 29:- Lindex
Linne 74,50:- Gina tricot
Skor 149:- H&M
Tröja 99:- Gina tricot
Shorts 149:- H&M
Randig tröja 74,50:- Gina tricot
Hårspännen 10:- /st Ur & penn
Halsband 10:- /st H&M

Veckan i Hjorths stuga

I måndags följde jag med Emilia och hennes familj till deras sommarstuga som ligger nånstans vid Motala. Där blev det mycket sol och bad, men även åka båt, äta glass, smyga i övergivna hus, cykla och ta massvis med kort! Vi följde med Emilias syster och man till deras lägenhet i Linköping i onsdagskväll. Sov där och sen på torsdagen blev det shopping i Lkpg. Inhandlades en hel del. Kommer bilder på det senare. Sen åkte vi hem med 510an halv 7 eller nåt sånt. En riktigt härlig vecka har det varit! :)











puss!

RSS 2.0